Așezare geografică

 

harta comunei

Comuna Cordun este situata in partea de S‐E a Judetului Neamt, pe malul stang al raului Moldova, la mai putin de 1 km N-V de Municipiul Roman, Judetul Neamt, 53 km distanta fata de Municipiul Piatra Neamt si 331 km fata de capitala Romaniei. Comuna Cordun are o suprafata totala de 4175,00 ha si are in componenta 3 sate: Cordun, Simionesti si Pildesti.

 

 

harta comunei 2Comuna Cordun se invecineaza cu urmatoarele localitati:

(N) Comunele Gheraiesti si Sabaoani;
(E) Comunele Tamaseni, Sagna;
(S) Comuna Horia;
(S‐E) Municipiul Roman;
(S‐V) Comuna Trifesti;
(V) Comuna Dulcesti;
(V, N‐V) Comuna Gheraiesti.

 

Legatura comunei Cordun cu Municipiul Roman este realizata de drumul judetean DJ 207 B, Roman – Pascani, artera modernizata.
Relatiile economice ale comunei sunt mai puternice cu Municipiul Roman, cu Municipiul Piatra Neamt fiind de natura administrativa.

Cordun este o comuna care a tinut pasul cu ritmul rapid si modern de dezvoltare impus de cerintele si standardele UE. Aceasta are drumuri asfaltate, santuri betonate, trotuare, iluminat public modern, sistem de colectare deseuri, cosuri de gunoi si tomberoane stardale, strazi pietruite, retea de alimentare cu apa potabila, alimentare cu gaze naturale, scoli si gradinite modernizate, centre de asistenta sociala, dispensare medicale, biserici bine intretinute, spatii verzi bine gospodarite, centre culturale, etc.

 

 

 

Share This:

Comments are closed.